san fransisco

Hoi! De afgelopen dagen hebben we doorgebracht in san fransisco. San fransisco is een redelijk grote stad maar heeft meer het karakter van een kleinere stad. Op zich wel een mooie en toch ook rustige plaats. Ons hotel lag aan de bay en op wandelafstand van enkele toeristische plekjes, dus die zijn we ook gaan bekijken. Wat wel heel typisch is aan de stad zijn de enorm stijle wegen, san fransisco is een en al heuvel, dus toen we op onderzoek gingen naar chinatown dachten we dit even snel te voet te doen want ver was het niet. Hadden we dat even mis ver was het zeker niet maar vooral heel stijl. Daar leken de wandeltochten in de national parken niks tegen. Chunatown was wel wat een teleurstelling en was eigenlijk de moeite niet waard, net zoals ons ritje op de cablecar. Wat dan weer wel de moeite was was alcatraz! Hier hebben we een paar uurtjes rondgelopen onderleiding van een audiotour, die we in het nederlands konden nemen maar we zijn toch maar voor het engels gegaan. Verder hebben we rondgelopen op pier 39 een gezellig plaatsje met veel kleine winkeltjes en ook met een plaats waar veel zeeleeuwen komen liggen. Vandaag zijn we dan vertrokken vanuit san fransisco naar monterey en die rit hebben we gedaan over highway 1 een weg naast de kust, maar we hebben nog niet zoveel zee gezien. Wel zijn we even aan een strandje gestopt voor een korte wandeling en wat pootje baden in de oceaan. Morgen staat de walvissenboot op het programma. Fingers crossed dat we wat walvissen zien!

Marc

hoi people, kaartje ontvangen, bedankt he
jullie hebben blijkbaar nog altijd heel veel fun daar, houden zo en tot binnenkort in het saaie Belgie. x