monterey en santa barbara
20 mei 2012
🇺🇸
vanuit Verenigde Staten
In monterey zijn we dus vertrokken met de walvissenboot voor een tocht van een kleine 5 uren. Voor we vertrokken lag het weer overal vol met zeeleeuwen en zagen we ook een otter voorbij dobberen. Na een half uurtje varen zagen we onze eerste dolfijnen maar kwamen we ook in de meer open oceaan terecht dit zorgde jammer genoeg voor zeeziekte bij lieselot en was voor haar de pret wat over. In het midden stopte we voor echte walvissen te zien en we hebben dan ook 2 bultruggen gezien maar daarna ging het van kwaad naar erger want ook lenny werd erg groen. En plosteling viel die flauw. Hij zat gelukkig neer en ik had hem snel vast waardoor hij niet viel. Gelukkig was de matroos dit soort dingen gewoon en kwam er ook al snel een exmarinier helpen en kregen we Lenny er snel terug bovenop. Waarschijnlijk had lenny wat last van uitdrogingverschijnselen want met een litertje water er in was hij er terug boven op. daarna hebben we nog heel veel dolfijnen gezien we zouden in een school van een 1000tal dolfijnen gevaren hebben maar ik ghad geen zin om ze zelf te tellen. Terug aan wal was alles beter en konden we onze reis verder zetten naar santa barbara waar we wat lekker zijn gaan eten en nog wat gaan drinken. Maar ne boot pakken we dus niet meer. vandaag staat er waarschijnlijk een bezoek aan de zoo op het programma.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}